Η Ένωση της SRA

Πως άρχισαν όλα

Το φθινόπωρο του 1985, ο κοινωνιολόγος, Δρ Κλαρκ Κάμερον και η γυναίκα του Σάρον, παρουσίασαν στον ιερέα Ρόμπερτ Ντέτζλερ, την ψυχολογική θεραπευτική μέθοδο τους που ονόμαζαν Θεραπεία Ανταπόκρισης. Ο Κάμερον είχε πειραματιστεί με την χρήση του εκκρεμούς και οκτώ σημαντικές φράσεις, για να ερευνήσει και να διορθώσει υποσυνείδητες περιοχές προβλημάτων, για πελάτες. (Οι αρχικές οκτώ λέξεις περιλαμβάνουν την αναγνώριση των περιοχών αυτών μέσα από τις Προηγούμενες ζωές στην αριστερή πλευρά του διαγράμματος 4Α).

Robert & Mary Ann Detzler

Robert & Mary Ann Detzler

Ο Ντέιβις Τσικ και η Λέσλυ Λεκρόν είχαν παρουσιάσει στον Κάμερον την κύρια ιδέα – που υπήρχε πίσω από αυτήν την θεραπεία και αναφέρεται στο βιβλίο τους Κλινική Υπνοθεραπεία – ότι δηλαδή μια ιδεοκινητική ανταπόκριση είναι εξαιρετικά πολύτιμη για να εντοπίσεις τα κρυμμένα μηνύματα που δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή ζωή. Μία ιδεοκινητική ανταπόκριση είναι ένα απτό σημάδι – όπως το να σηκώσεις ένα δάκτυλο ή η κίνηση του ματιού – που δημιουργείται από το υποσυνείδητο σαν ανταπόκριση σε μία ευθεία ερώτηση και παρακάμπτει τον συνειδητό νου. Στο «Τεχνικές Υπνοθεραπείας» η Λεκρόν ειδικότερα, αναγνωρίζει το εκκρεμές σαν εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ιδεοκινητική ανταπόκριση χωρίς ύπνωση. Επτά από τις οκτώ κύριες λέξεις έχουν ληφθεί από το βιβλίο «Κλινική Υπνοθεραπεία», Cheek & LeCron 1968.

Ιστορίες για θεραπείες και αλλαγές της ζωής, προερχόμενες από την εργασία του Κάμερον ενδιέφεραν τον Ντέτζλερ και προγραμμάτισε να κάνει έναν καθαρισμό για τον εαυτό του και προσκάλεσε τους Κάμερον να διεξάγουν δύο μίνι εργαστήρια στην εκκλησία του για περαιτέρω έλεγχο του συστήματος και την διερεύνηση τυχόν ενδιαφέροντος. Ο Ντέτζλερ έπεισε τους Κάμερον να διδάξουν ένα μεγαλύτερο σε διάρκεια εκπαιδευτικό σεμινάριο. Ο Ντέτζλερ μάζεψε άλλους πέντε μαθητές που πλήρωσαν από $2500 ο καθένας, για δώδεκα Σάββατα σε διάστημα έξη μηνών. Η δεύτερη σειρά μαθημάτων δόθηκε από τους Κάμερον υπό το όνομα του Ινστιτούτου τους «Ινστιτούτο έρευνας του άγχους του Σεν Χοζέ». Υπήρχαν οκτώ ή εννέα μαθητές από την Καλιφόρνια συμπεριλαμβανομένων και της Αν Μαρί Ντέτζλερ και Μαίρη Σάτερλι (ιερείς του συλλόγου της Πνευματικής Ανταπόκρισης). Εκτός από την Θεραπεία Ανταπόκρισης το σεμινάριο συμπεριλάμβανε διάβασμα και αναφορές σε πολλά ψυχολογικά και συμβουλευτικά βιβλία και συζητήσεις με θέμα «πως λειτουργεί το μυαλό».

Τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων ο Ντέτζλερ χρησιμοποιούσε την μέθοδο σαν κύριο συμβουλευτικό εργαλείο στην εκκλησία, με σπουδαία αποτελέσματα και εκτίμηση εκ μέρους των πελατών, (αν και μερικά μέλη του Συμβουλίου είχαν στεναχωρηθεί και την αποδοκίμαζαν). Καθώς η θετική αντίδραση και οι αυξανόμενες δωρεές για κάθε συμβουλευτική επίσκεψη έγιναν προφανείς στο Συμβούλιο, ο Ντέτζλερ συνέχιζε την μέθοδο αυτή του καθαρισμού. Πριν τελειώσουν τα μαθήματα, είχε προσθέσει την αποδοτικότητα των διαγραμμάτων στην μέθοδο, γλιτώνοντας έτσι τον πελάτη από χρόνο και χρήματα. Είχε επίσης πείσει και αποδείξει στους Κάμερον την αναγκαιότητα του καθαρισμού των δυσενσαρκωμένων ψυχών (προσκολλημένων στην γη ψυχών) και την σημασία της διερεύνησης των προηγουμένων ζωών για κάθε ένα πελάτη.

Ο Ρόμπερτ άρχισε να προσθέτει τις πνευματικές πλευρές στην μέθοδο και πέντε επιπλέον κλειδιά (καταγράφονται στο διάγραμμα 4 – Κληρονομικότητα, Εγκλωβισμένες Ψυχές, Προηγούμενες ζωές/Άλλες διαστάσεις, Μελλοντικές Ζωές και Φόβος). Κατασκεύασε διαγράμματα σε σχήμα βεντάλιας για να επιταχύνει την διαδικασία. Άρχισε να γράφει για το σύστημα αυτό ένα βιβλίο, «Το δίκτυο του μυαλού (Your Mind Net)» το οποίο εκδόθηκε το 1988 μόλις είχε διδάξει στο πρώτο τμήμα την μέθοδο τον Μάρτιο του 1988. Αργότερα το βιβλίο αναθεωρήθηκε και έγινε αλλαγή του ονόματος του σε «Το Μονοπάτι της Ελευθερίας». Η εργασία του και τα αιτήματα για διδασκαλία αυξήθηκαν μέχρι που παραιτήθηκε από την εκκλησία τον Μάιο του 1989 για να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στην Θεραπεία της Πνευματικής Ανταπόκρισης (που ήταν το όνομα που έδωσε στην εκτεταμένη πνευματική έκδοση της εργασίας καθαρισμού). Μέχρι την στιγμή εκείνη είχε περίπου 18 διαγράμματα και μία νεοσύστατη ομάδα μελέτης που αναζητούσε την αναγνώριση της ενσωμάτωσης της στην εκκλησία της Καλιφόρνιας.

Τον Ιανουάριο του 1990 ο Ρόμπερτ Ντέτζλερ μετακόμισε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και ταξίδευε σε διάφορες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών για να διδάσκει. Παρουσίασε το SRT σε ένα συνέδριο στην Δυτική Ακτή τον Ιούλιο του 1989 και 1990 και στην Ντανβίλ στο Βερμόντ την ίδια χρονιά (1989). Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1991 είχε διδάξει τις αρχές της SRT σε περίπου 500 μαθητές. Τον Μάιο του 1991 η ένωση είχε γίνει αποδεκτή από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον και από την IRS (φορολογικός φορέας των ΗΠΑ) σαν ένας μη κερδοσκοπικός θρησκοεκπαιδευτικός οργανισμός. Η εκκλησία της Καλιφόρνιας τότε έσβησε. Ο Ρόμπερτ και Μαρί Αν πήγαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Παγκόσμια έκθεση Πνευματικής Θεραπείας όπου ο Ρόμπερτ συμμετείχε σαν παρουσιαστής τον Νοέμβριο του 1994 και τον επόμενο χρόνο στο ίδιο μέρος μετά από την έκθεση δίδαξε ένα βασικό σεμινάριο SRT.

Από τον Δεκέμβριο του 2002 η ένωση έχει περίπου 4500 ονόματα σε έναν ταχυδρομικό κατάλογο και 1100 για την μηνιαία ενημερωτική επιστολή «Ανάληψη». Μαθητές/Επαγγελματίες που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Βενεζουέλα, Κολομβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ολλανδία Δημοκρατία της Τσεχίας και Σλοβακίας, Ουγγαρία, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Μαλαισία. Είμαστε ένα διεθνής σύλλογος με Εργάτες του Φωτός. Έχουμε συνολικά 100+ διαπιστευμένους συμβούλους. Ο αριθμός των Δασκάλων του SRT είναι πάνω από 144 παγκοσμίως. Επιπλέον έχουμε πάνω από 8 διαπιστευμένους δάσκαλους να διδάξουν την «Πνευματική Αναδόμηση» ή SpR. Έχουμε χρίσει κάποιους αρχηγούς οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στο να ζουν σύμφωνα με τις πνευματικές αλήθειες και να τις διδάσκουν. Ο αριθμός των δασκάλων και συμβούλων διαρκώς μεγαλώνει και νέες περιοχές ανά τον κόσμο ανοίγουν τις πόρτες τους στην εργασία αυτή.

Από το 1997 δύο από τα βιβλία του Ρόμπερτ έχουν εκδοθεί στα Ισπανικά και τα τρία έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα Γερμανικά και Ελληνικά το 2003. Πέντε κεφάλαια του Soul Re-creation (Ανάπλαση Ψυxής) καθώς και υλικό σεμιναρίων έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά, Τσέχικα, Πολωνικά και Ουγγρικά με την πιθανότητα μιας πλήρους μετάφρασης στο μέλλον. Μία συντομευμένη μετάφραση του «Spiritual Restructuring Manual» έχει μεταφραστεί στις ίδιες γλώσσες. Ο Ρόμπερτ αναμένεται να διδάξει την Αναδόμηση στην Αυστρία και Γερμανία. Τα διαγράμματα μεταφράζονται αυτή την στιγμή στα Γαλλικά, Κινέζικα, Κορεάτικα και Ρωσικά για μελλοντικά σεμινάρια.

Η SRA σήμερα

Από τον Δεκέμβριο του 2010, η SRA είχε περίπου 6,800 ονόματα στη γενική λίστα συνδρομητών στο μηνιαίο ενημερωτικό της δελτίο «Ανάληψη» (SRA Publishing 2011), το οποίο έχει μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες. Μαθητές και πρακτικοί μας ζουν σε 34 χώρες (Αργεντινή, Αρούμπα, Αυστρία, Λευκορωσία, Καναδά, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Βόρειες Αντίλλες, Νορβηγία, Παναμά, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουρινάμ, Σουηδία, Ταϊβάν, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και Βενεζουέλα) και με σύνδεση σε άλλες 11 χώρες (Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Ινδία , την Ιταλία, τη Μάλτα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Ελβετία και Ταϊλάνδη). Είμαστε πραγματικά μια διεθνή ένωση εργατών του φωτός. Η SRA έχει 140 πιστοποιημένους δάσκαλους και 125 διαπιστευμένους συμβούλους που εργάζονται σε 45 χώρες. Έχουμε επίσης 13 χειροτονημένους πρεσβύτερους/ηγέτες σε όλο τον κόσμο που είναι αφιερωμένοι στη ζωή και στη διδασκαλία της πνευματικής αλήθειας.

© 2009 Spiritual Response Association. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρώνονται

Πηγές βιβλιογραφίας

  • Detzler, Robert E. Soul Re-Creation, rev. edition. Redmond: SRC Publishing; 1999.
  • Detzler, Robert E. The Freedom Path, rev. edition. Lacey: SRC Publishing; 2006.
  • Detzler, Robert E. Your Mind Net. Redmond: SRC Publishing; 1988.
  • Detzler, Robert E. SRT Chart 4A Inheritance, Discarnates/Blocks & Interference,
  • Past Lives/Other Dimensions, Future Lives, and Fear, SRT technique charts. Redmond: SRC Publishing; 1989.
  • Le Cron, Leslie. Techniques of Hypnotherapy. New York: The Julian Press; 1961.
  • Le Cron, Leslie, and David Cheek. Clinical Hypnotherapy. New York: Grune & Stratton; 1968.
  • Spiritual Response Association. Ascension, newsletter. Olympia: SRA Publishing; 2009.

Source: https://spiritualresponse.com/history/