Τι είναι η Ραβδοσκοπία;

Dowsing with a Pendulum

Τι είναι η ραβδοσκοπία ή dowsing (ντάουζινγκ);

Η μέθοδος ανίχνευσης των πληροφοριών και του καθαρισμού της αρνητικής ενέργειας μέσω του εκκρεμούς ή των ράβδων, λέγεται ραβδοσκοπία, ραδιαισθησία ή dowsing όπως είναι πιο γνωστή ανά τον κόσμο. Οι χρήστες εργαλείων ραδιαισθησίας λέγονται στα αγγλικά dowsers ή diviners (από το divining) και στα ελληνικά ραβδοσκόποι αν χρησιμοποιούν ράβδους ή εκκρεμοσκόποι αν χρησιμοποιούν το εκκρεμές. Οι ράβδοι χρησιμοποιούνται συνήθως για την εύρεση νερού ή μετάλλων (όπως στην ταινία The Water
Diviner με τον Russell Crowe).

Η σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό (η υπεύθυνη επιτροπή φωτεινών οντοτήτων που μας βοηθά να διεκπεραιώσουμε τις εν ζωή εργασίες και στόχους μας) μέσω του εκκρεμούς, που λειτουργεί ως δέκτης και πομπός πληροφοριών, υπερβαίνει τον συνειδητό νου και αντλεί πληροφορίες από το υποσυνείδητο όπου υπάρχουν τα Ακασικά Αρχεία (το βιβλίο της ζωής μας δηλαδή).

Για την ανίχνευση πληροφοριών υπάρχουν μια σειρά από ειδικά διαγράμματα από τα οποία μπορείς βρεις άπειρες πληροφορίες. Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων, οι μαθητές πέρα από την εκμάθηση της ύλης και της μεθόδου, δέχονται και πολλαπλές μυήσεις.

Ένας άλλος τρόπος να αντιληφθούμε το εκκρεμές είναι όπως μια κεραία τηλεόρασης μπορεί να λάβει αόρατες ακτίνες και να τις μετουσιώνει σε εικόνες, έτσι ίσως το εγγενή ηλεκτρικό ρεύμα του εγκεφάλου μας μπορεί επίσης να ενεργήσει ως δέκτης (receiver) για το οποίο το εκκρεμές, χρησιμεύει ως πομπός (transmitter) και ανιχνευτής (detector).

Αλλά ακόμη και αν δεν καταλαβαίνετε πώς λειτουργεί το εκκρεμές, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις εσωτερικές λειτουργίες μιας τηλεόρασης ή ενός ραδιοφώνου, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη χρήση του. Δεν χρειάζεται να είστε μέντιουμ για να χρησιμοποιήσετε ένα εκκρεμές. Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό ή μυστικιστικό στη χρήση του, ενώ μπορεί να μείνετε έκπληκτοι από την ακρίβειά του. Το τι πιστεύει ο καθένας μας για το πως μπορεί να λειτουργεί το εκκρεμές είναι δευτερεύουσας σημασίας, σημασία έχει ότι απλά δουλεύει.