Ο Ανώτερος Εαυτός

High Self Committee

Πολλά έχουν συζητηθεί σχετικά με τη θεϊκή μας φύση και τη σύνδεσή μας με το ΠΝΕΥΜΑ. Εδώ είναι μερικοί συνηθισμένοι όροι που μπερδεύουν. Αυτοί είναι: Επιτροπή Ανώτερου Εαυτού, Ανώτερος Εαυτός και ΠΝΕΥΜΑ, Πνεύμα & πνεύμα.

Επιτροπή Ανώτερου Εαυτού

Η Επιτροπή του Ανώτερου Εαυτού (που πολλές φορές αναφέρετε και ως Ανώτερος Εαυτός) είναι μια ομάδα υψηλότερων οντοτήτων που μας έχουν ανατεθεί για να βοηθήσουν την ψυχή μας στο ταξίδι της από ζωή σε ζωή. Πολλές φορές αναφερόμαστε σε αυτήν την επιτροπή λέγοντας φράσεις όπως: «Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί να σου το δώσει». Στην πραγματικότητα, φράσεις όπως αυτές αναφέρονται σε αυτήν την επιτροπή που είναι υπεύθυνη να επιφέρει στη ζωή μας όλα τα πράγματα που έχουμε θέσει ως στόχους όταν επιλέγουμε να ενσαρκωθούμε σε όποια ζωή. Είναι η φωνή της καθοδήγησης μας.

Και παρόλο που αυτά τα μέλη της επιτροπής μπορούν να αλλάξουν, το πρόγραμμα που ακολουθούν είναι αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο που επιλέξαμε όταν αποφασίσαμε να ενσαρκωθούμε. Όταν υπάρχει αλλαγή στην επιτροπή αυτή, αυτή η αλλαγή μπορεί να γίνει αισθητή στη ζωή μας, ως μια «αίσθηση» ότι είμαστε λίγο χαμένοι ή «εκτός εαυτού». Ένας από τους πολλαπλούς λόγους για τους οποίους η SRT είναι μια θεραπευτική μέθοδος υψηλής δόνησης είναι γιατί η επιτροπή αυτή καθαρίζεται διεξοδικά ως μέρος της διαδικασίας προετοιμασίας για τον καθαρισμό. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχουν συγκρουόμενες πλεύσεις στην θεραπευτική διαδικασία.

Η επιτροπή Ανώτερου Εαυτού είναι η επιτροπή που στην ουσία καθαρίζει την αρνητική ενέργεια κατά την διάρκεια μιας πνευματικής θεραπευτικής συνεδρίας με την SRT. Η δουλειά του πρακτικού είναι να συνδεθεί με τον Ανώτερο Εαυτό του και να ζητήσει και να επαληθεύσει ότι έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρία καθαρισμού/ θεραπείας.

Ανώτερος Εαυτός

Αυτή είναι η πολυσυζητημένη «θεϊκή ουσία ή μέρος» της ύπαρξής μας, αυτή που πραγματικά είμαστε, που συνδέεται με τον Θεό (ΠΝΕΥΜΑ) και αντιπροσωπεύει το μέγιστο δυναμικό μας, τον ιδανικό, πλήρως υλοποιημένο, θεϊκό εαυτό μας.

ΠΝΕΥΜΑ, Πνεύμα ή πνεύμα

Ο όρος ΠΝΕΥΜΑ (όλα κεφαλαία) είναι το ισοδύναμο του ΘΕΟΥ, ο αιώνιος, παντοδύναμος, συνειδητός και ευφυής δημιουργός όλων των όντων. Πνεύμα ή ψυχή (όπως περιγράφεται από τους αρχαίους Έλληνες), είναι η πνευματική μας απεικόνιση και η ενσάρκωση της πνευματικής μας φύσης. Είναι αυτή που αφήνει το σώμα σας όταν πεθαίνουμε. Όσο για τον όρο «πνεύμα» ωστόσο, αναφερόμαστε στην ουσία των πραγμάτων όπως όταν θα λέγαμε «στο πνεύμα των πραγμάτων», ενώ αναφερόμαστε στις μη φυσικές πτυχές μιας οντότητας, ιδέας ή κατάστασης.