Τι δεν είναι ραβδοσκοπία

heal_8Τι ΔΕΝ είναι η ραβδοσκοπία (και η SRT παράλληλα)

Τα αποτελέσματα της ραβδοσκοπίας και της SRT έχουν βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να ζήσουν μια άνετη και ευτυχισμένη ζωή και ίσως, να βοηθήσει και εσάς στην επίτευξη μιας ανώτερης αυτοέκφρασης! Η ραβδοσκοπία και η SRT βασίζονται στη σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό και την κβαντική φυσική και συνεπώς εκφράζει ορισμένους νόμους (νόμοι της ευλάβειας και της επιστήμης) που δεν μπορούν να αγνοηθούν . Ως εκ τούτου, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που η ραβδοσκοπία/SRT ΔΕΝ είναι, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ δεδομένου ότι βασίζονται σε μια ανώτερη πνευματική σύνδεση και τα αποδεδειγμένα επιστημονικά δεδομένα στα οποία  βασίζονται όλες οι ενεργειακές (δονητικές) θεραπείες.

Οι νόμοι της επιστήμης:

Τα αποδεδειγμένα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ουσία του χωροχρόνου ισχύουν για όλους, πάντα και δεν μπορεί να αγνοηθούν από κανέναν. Η κβαντική φυσική, αναγνωρισμένη σήμερα ως το ποιο σωστό και ακριβές μοντέλο του σύμπαντος, ιδιαίτερα σε υπο-ατομικές κλίμακες, δηλώνει ρητά ότι ΔΕΝ μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα κβαντικά αποτελέσματα για να δημιουργήσουμε τηλεπαθητικές ή μαντικές ικανότητες. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι η πρόβλεψη του μέλλοντος δεν είναι δυνατόν να γίνει, δεδομένου ότι το αυτό το γεγονός που προσπαθούμε να προβλέψουμε, έχει άπειρες δυνατότητες που βασίζονται σε μια άπειρη πιθανότητα αλληλεπιδράσεων, κάτι που βασίζεται στην ιδέα της «εμπλοκής», τη σημαντικότερη συνέπεια της κβαντικής μηχανικής. Η ιδέα της εμπλοκής αναφέρει, ότι «ένα κβαντικό σωματίδιο (ένα γεγονός ας πούμε), για να μετακινηθεί από το σημείο Α στο σημείο Β, θα πραγματοποιήσει απολύτως κάθε δυνατή διαδρομή από το σημείο Α στο Β, ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει διαδρομές που περιλαμβάνουν εξαιρετικά απίθανα γεγονότα, που εμφανίζονται από το πουθενά και εξαφανίζονται πάλι.»

Η πιθανότητα για το ΤΙ μπορεί να συμβεί, είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να ξέρουμε και οι πιθανότητες είναι άπειρες και βασίζονται στην αλληλεπίδραση όλων των παραγόντων, ανά πάσα στιγμή, δηλαδή αυτό που κάνω εγώ και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, καθώς και το πότε. Όταν οι φυσικοί χρησιμοποιούν την κβαντομηχανική για να προβλέψουν τα αποτελέσματα ενός πειράματος (γεγονός), το μόνο πράγμα που μπορούν να προβλέψουν είναι η πιθανότητα όλων των αποτελεσμάτων, αλλά ποτέ δεν μπορούν να πουν με σιγουριά πια πιθανότητα είναι ποιο πιθανή, δεδομένου ότι ποτέ δεν μπορούν να ξέρουνε οριστικά, ποια θα είναι η έκβαση του πειράματος. Κάθε νέο ηλεκτρόνιο (γεγονός) είναι ένα εντελώς νέο πείραμα και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα τυχαίο.

Οι νόμοι της ευλάβειας:

Οι νόμοι της ευλάβειας από την άλλη, δεν μας επιτρέπουν να παρέμβουμε στην ελεύθερη βούληση ενός άλλου ατόμου. Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι, αν ένα άτομο δεν μας αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το τι σκέφτεται, αισθάνεται ή σχεδιάζει να κάνει, εμείς δεν μπορούμε να κατασκοπεύουμε την ψυχή του (ψυχική ηδονοβλεψία) απλώς και μόνο επειδή θέλουμε να γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες και πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να τις γνωρίζουμε, για δικούς μας λόγους. Αυτά τα δύο πράγματα ως εκ τούτου, οι νόμοι της ευλάβειας και η ψυχική ηδονοβλεψία, απλά δεν είναι συμβατά.

Επίσης, το να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε το πιθανότερο σενάριο μέσα στην άπειρη γκάμα των πιθανοτήτων στην ουσία, δεσμεύει την ελεύθερη βούληση κάποιου και την κατευθύνει προς ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αγνοώντας την ελεύθερη βούληση και το δικαίωμα του να αλληλεπιδράσει κατά βούληση, με τον περίγυρο του ανά πάσα στιγμή, βάση των νέων δεδομένων. Συνεπώς ό,τι ελέγχει την ελεύθερη βούληση ενός ατόμου δεν είναι του φωτός, ακόμη και αν αυτό άτομο αποκηρύσσει εθελοντικά το δικαίωμά του να πράξει έτσι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αρχές, ανατρέξτε στο άρθρο «Επτά βασικά στοιχεία της Κβαντικής Φυσικής».

Για μια οπτική ματιά στην άπειρη πιθανότητα αλληλεπιδράσεων του κβαντικού χρόνου ανατρέξτε σε αυτό το βίντεο: Men in Black 3 – Griffin!

Οι νόμοι της κοινής λογικής & της σωστής επαγγελματικής πρακτικής:

Προσθέτοντας στους παραπάνω νόμους, υπάρχουν πάντα δύο άλλα πράγματα που κάνουν τη ζωή μας τόσο ευκολότερη: η κοινή λογική και οι σωστές επαγγελματικές πρακτικές. Ενώ η ραβδοσκοπία μας επιτρέπει να καθοδηγήσουμε την αναζήτησή μας για μια καλύτερη ζωή, η γκάμα αυτής μπορεί να περιοριστεί στο επίπεδο της δικής μας κατανόησης ορισμένων πραγμάτων. Με άλλα λόγια, το πόσο καλά μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε και το πόσα γνωρίζουμε για κάποιο θέμα σε συνειδητό επίπεδο, ώστε να ρωτήσουμε την επόμενη, σχετική ερώτηση, με βάση τα πιθανά αποτελέσματα και τις συνέπειες που συνεπάγονται από αυτές τις ερωτήσεις. Αυτό είναι πολύ προφανές σε τομείς που απαιτούν μεγάλο όγκο πληροφόρησης και εμπειρίας, όπως η διατροφή, η ιατρική και πολλοί άλλοι τομείς εμπειρογνωμοσύνης και επακόλουθης ευθύνης. Η ραβδοσκοπική εκπαίδευση και εμπειρία μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό μέχρι ένα ορισμένο σημείο, αλλά δεν μπορεί ΠΟΤΕ να αντικαταστήσει τη συνειδητή εξιδεικευμένη γνώση και εμπειρία πάνω σε σοβαρά θέματα. Μπορεί μόνο να λειτουργήσει υποστηρικτικά μαζί με την καθοδήγηση του ειδικού που έχετε επιλέξει.

Με άλλα λόγια, αν ο ραβδοσκόπος δεν έχει εκπαιδευτεί ειδικά και δεν ξέρει ποια είναι η απαιτούμενη ακολουθία ερωτήσεων, για να δώσει συμβουλές για βιταμίνες ή άλλες σοβαρές ιατρικές θεραπείες και διαδικασίες, η καθοδήγησή του θα είναι ελλιπής και τις περισσότερες περιπτώσεις επιβλαβής. Με αυτό τον τύπο καθοδήγησης συνεπάγεται επίσης και ένα επίπεδο ευθύνης στο χειρισμό των επακόλουθων διαδικασιών πέραν της «διάγνωσης», που περιλαμβάνει την γνώση του τι αρμόζει στον καθένα, την δεδομένη στιγμή και ποιες είναι απαραίτητες επιλογές στη θεραπευτική διαδρομή του, την οποία ο ραβδοσκόπος απλά δεν γνωρίζει. Συνεπώς, στην τήρηση του πλαισίου των ραβδοσκοπικών πρακτικών, ο κάθε ραβδοσκόπος θα πρέπει να επικεντρωθεί  σε θέματα και επίπεδα που γνωρίζει και για τα οποία μπορεί να αναλάβει ευθύνη,  κάτι που είναι πάντα απαραίτητο από τους νόμους της κοινής λογικής και από των σωστών προτύπων επαγγελματικής πρακτικής.

Με λίγα λόγια, αν επιλέξετε να ρωτήσετε ερωτήσεις σε έναν ραβδοσκόπο για κάποια ιατρική σας κατάσταση, την ευθύνη των απαντήσεων την έχετε πάντα εσείς που ζητάτε την καθοδήγηση και όχι αυτός που δεν γνωρίζει το θέμα και συνεπώς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της ίασης σας.

Ως εκ τούτου, η ραβδοσκοπία και η SRT  δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

  • Μαντεία
  • Μελλοντολογία
  • Ψυχική ηδονοβλεψία
  • Τυχερά παιχνίδια
  • Εγγυημένα αποτελέσματα
  • Εγγυημένα χρονικά πλαίσια ίασης/βελτίωσης
  • Αντικατάσταση ιατρικής φροντίδας/ιατρού
  • Συνταγογράφηση φάρμακων ή μεταβολή συνταγών