Τα εκκρεμή

Τι είναι το εκκρεμές;

Το εκκρεμές είναι ένα εργαλείο ραδιαισθησίας που μας επιτρέπει να συνδεθούμε με την Συμπαντική Νοημοσύνη (το Συλλογικό Ασυνείδητο) και με τον Ανώτερο Εαυτό μας με έναν τρόπο που μπορούμε να δούμε και να αισθανθούμε. Όταν η σύνδεση μας είναι καθαρή οι απαντήσεις που λαμβάνουμε μπορεί να γίνουν πολύ ισχυρές και να τις νιώσουμε ως μια έλξη προς κάποια κατεύθυνση.

Ένας άλλος τρόπος να αντιληφθούμε το εκκρεμές είναι να το φανταστούμε όπως μια κεραία τηλεόρασης. Η κεραία αυτή μπορεί να λάβει αόρατες ακτίνες και να τις μετουσιώνει σε εικόνες, έτσι ίσως το εγγενή ηλεκτρικό ρεύμα του εγκεφάλου μας μπορεί επίσης να ενεργήσει ως δέκτης (receiver) για το οποίο το εκκρεμές, χρησιμεύει ως πομπός (transmitter) και ανιχνευτής (detector). Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ως χρήστης εργαλείων ραδιαισθησίας πίστευε ότι το εκκρεμές πιάνει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από όλους και όλα.

Κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς πως λειτουργεί το εκκρεμές, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι λειτουργεί εδώ και αιώνες. Αλλά ακόμη και αν δεν καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί το εκκρεμές, όπως δεν γνωρίζουμε τις εσωτερικές λειτουργίες μιας τηλεόρασης ή ενός ραδιοφώνου, μπορούμε να επωφεληθούμε από τη χρήση του. Δεν χρειάζεται να είμαστε μέντιουμ για να χρησιμοποιήσουμε ένα εκκρεμές. Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό ή μυστικιστικό στη χρήση του, ενώ μπορεί να μας εκπλήξει με την ακρίβειά του. Το τι πιστεύει ο καθένας μας για το πως μπορεί να λειτουργεί το εκκρεμές είναι δευτερεύουσας σημασίας, σημασία έχει ότι απλά δουλεύει.

Το μυστικό για ένα δυνατό εκκρεμές

Το μυστικό για επιπλέον ισχύ στη χρήση του εκκρεμούς βρίσκεται στη συμμετρία του (την κωνοειδές μορφή είναι ιδανική για τους αρχάριους, ενώ για τους έμπειρους δεν έχει σημασία). Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, συμμετρία και σχήμα, επιτρέπουν να γίνουμε καλύτεροι δέκτες και ανιχνευτές πληροφοριών και να διαπρέψουμε σε όλες τις αναζητήσεις μας. Αυτής της μορφής εκκρεμές θεωρούνται τα «πιο δεκτικά» αν και οι έμπειροι χρήστες ξεπερνούν τις όποιες κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες. Απλά είναι ποιο εύχρηστα και προτιμούνται από τους νέους χρήστες.

Το εκκρεμές ως επιστήμη

Η χρήση του εκκρεμούς επισημάνουμε ότι είναι επιστήμη και ως επιστήμη θέλει όχι μόνο την κατάλληλη εκπαίδευση ως προς την χρήση του αλλά γνώση όχι μόνο των φυσικών νόμων που διέπουν την χρήση του αλλά και τους νόμους της ευλάβειας που καθορίζουν την καθαρότητα και διατήρηση της σύνδεσης μας. Ο καθένας μπορεί να δουλέψει με το εκκρεμές. Μαθαίνοντας να συνεργάζεστε με αυτό είναι σαν να μαθαίνετε να παίζεται ένα μουσικό όργανο. Απαιτεί πρακτική και πειραματισμό. Τα λάθη είναι μέρος της διαδικασίας μάθησης. Τα αποτελέσματα που θα λαμβάνεται θα αντικατοπτρίζουν το στάδιο της πνευματικής σας ανάπτυξης. Επισημάνουμε ότι η χρήση του εκκρεμούς δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για εγωιστικούς λόγους ψυχικής ηδονοβλεψίας. Η χρήση του πρέπει να γίνεται μόνο για την ευημερία των άλλων και του εαυτού μας.